Reference

Ron Jeltema (gemeentesecretaris a.i.) is een grote steun voor mij geweest in mijn interim periode als burgemeester van Landsmeer (oktober 2012 tot januari 2013). Hij weet ambtenaren maar ook bestuurders te inspireren. Stelt kritische vragen die ons helpen om betere besluiten te nemen. Ron heeft een sterk strategisch inzicht. Werken met Ron is “werken in vertrouwen”. Hij is een open persoonlijkheid die zeker ook z’n verantwoordelijkheid neemt als het niet goed gaat. Ik kijk met veel plezier terug op onze samenwerking en ik hoop Ron in en buiten het werk nog vaak te ontmoeten.
– Peter Tange
burgemeester Wormerland

Ron Jeltema heeft de heidagen van college en directie van Ridderkerk uitstekend begeleid. We hebben Ron ervaren als een deskundige, ontspannen en flexibele begeleider met het vermogen een groep goed aan te voelen, een open sfeer te creëren, ruimte te geven en te zorgen dat er daadwerkelijk resultaat wordt geboekt
– Miriam Nienhuis
gemeentesecretaris Ridderkerk

Als wethouder heb ik goed en plezierig samengewerkt met Ron Jeltema in de periode dat hij als interim gemeentesecretaris werkzaam was voor de gemeente Landsmeer. Ron Jeltema is een open persoon, die nauwgezet en hard werkt en bovendien hart voor de zaak heeft. Ik kan elk college van b&w van harte aanbevelen om Ron Jeltema in te schakelen voor een interim klus.
– Franke Doting
wethouder Landsmeer

Ron Jeltema heeft vanaf juli 2011 de functie van interim gemeentesecretaris voor ons ingevuld. Gedurende die tijd heeft hij buitengewoon goed gefunctioneerd. In de rol van gemeentesecretaris was hij een meerwaarde voor ons college van burgemeester en wethouders. Daarnaast heeft hij op een verfrissende manier leiding gegeven aan ons Management Team. Binnen het college vervulde hij een positief kritische rol naar de burgemeester en de wethouders. Hij werd gezien als een vertrouwenspersoon waar de collegeleden, in collectiviteit of individueel graag mee sparden.
– Paul Verhoeven
burgemeester Heeze-Leende

Ron is ruim een jaar mijn direct leidinggevende geweest bij de gemeente Emmen. Hij in de functie van directeur Publiek, ik in de functie van afdelingshoofd Maatschappelijke Zaken en Zorg. Ik heb Ron ervaren als een makkelijk benaderbare, resultaatgerichte, integere, empatische en warme persoonlijkheid. Hij is erg ervaren en weet hoe heter in gemeenten aan toe gaat. Hij maakt zich materie, processen en ‘relaties en verbindingen’ binnen een organisatie snel eigen, waardoor hij snel effectief is. Ron geeft vertrouwen en ruimte, maar is ook direct in zijn feedback. Hij is een strateeg, heeft een uitstekende bestuurlijk/politieke antenne en communiceert goed en gemakkelijk. Kortom: een krachtige persoonlijkheid, hij heeft en geeft drive, heeft humor en is een fijn mens!
– Jeanine Vugteveen
afdelingshoofd Emmen

Ron is door de gemeente Anna Paulowna gevraagd zijn inbreng te leveren in het fusieproces om te komen tot de gemeente Hollands Kroon. Ron en ik hebben 4 maanden zeer intensief samengewerkt. Ron heeft na een stroeve periode in het project gezorgd voor een nieuwe dynamiek. Zijn inbreng was professioneel, resultaatgericht en creatief. Ron heeft een rustige managementstijl, visie en is sterk op de hoofdlijnen en de details. Ron zijn inbreng is een meerwaarde in het proces geweest. Voor projectenen management opdrachten een meerwaarde voor elke organisatie.
– Wim van Twuijver
gemeentesecretaris Hollands Kroon

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: