CV

Ron Jeltema werd in 1954 geboren in Rotterdam. Na zijn middelbare schoolopleiding volgde hij een HBO opleiding tot leraar geschiedenis en geografie. Nadat hij eind jaren 70 in dienst trad bij de gemeentelijke overheid studeerde bij de Bestuursacademie (BA en HBA). Hij volgde diverse managementtrainingen en cursussen en in 2004 de postacademische leergang Lokaal Leiderschap aan het SIOO.

Op jonge leeftijd werd hij gemeentesecretaris in de gemeente Harmelen (1990).

Daarna volgde een lange carrière als gemeentesecretaris in verschillende gemeenten (Harmelen, Leersum, Rhenen). Van 2002-2007 was hij gemeentesecretaris / algemeen directeur in de gemeente Wageningen. Hier gaf hij leiding aan een omvangrijke herstructurering van de ambtelijke organisatie, leidde een tweetal forse bezuinigingsoperaties en slaagde erin – met vijf burgemeester in vier jaar tijd – de bestuurlijke stabiliteit in deze gemeente vast te houden.

Bijzonder actief was Ron in de VGS (Vereniging van Gemeentesecretarissen). Zo was hij kringvoorzitter in Utrecht-Oost, lid van de commissie Communicatie, voorzitter van de commissie Bestuurlijke Ontwikkeling en Vice-voorzitter van het dagelijks bestuur. Maar ook in het maatschappelijk leven bekleedde hij tal van nevenfuncties, zoals voorzitter van een sportvereniging, vice-voorzitter Sportraad, coach van een Jongerenraad, bestuurslid van een regionale scholengemeenschap, bestuurslid van de VVV en voorzitter van een lokale afdeling van een politieke partij.

In 2007 maakte hij de switch naar het organisatieadviesbureau KplusV waar hij actief was als senioradviseur en interim-manager. In januari 2008 volgde de oprichting van het eigen organisatieadviesbureau Jeltema Management. Vanuit dit bureau is Ron actief als interim-manager, adviseur en coach. Tevens zet hij zijn uitgebreide netwerk in voor search opdrachten.

Advertisements

Comments are closed.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: